Plynovú prípojku skolaudovali, v bytoch na Plzenskej ul. sa už kúri

20.10.2011 Prešov

Prešov 20. októbra (TASR) – V 50 bytoch na uliciach Plzenská a Lesík delostrelcov v Prešove, v ktorých mali počas posledných dvoch týždňov studené radiátory, sa už začalo vykurovať. TASR o tom informovala riaditeľka akciovej spoločnosti Spravbytkomfort Natália Banduričová.
Výrobca a dodávateľ tepla v jednom z troch bytových domov vybudoval novú plynovú kotolňu, pre chýbajúcu kolaudáciu plynovej prípojky ju však nestihol spustiť na začiatku vykurovacej sezóny. Obyvatelia tak museli niekoľko dní vydržať v chlade a vykurovať elektrickými spotrebičmi.
\"V stredu (19. 10.) bol osadený plynomer, kotolňa bola spustená do skúšobnej prevádzky a v bytoch sa začalo vykurovať. Nesmierne nás mrzí problém na začiatku prvej vykurovacej sezóny. Som presvedčená, že táto nová kotolňa bude spoľahlivo a dlho slúžiť,\" uviedla Banduričová.
Riaditeľka zdôraznila, že spoločnosť všetkým majiteľom spomínaných bytov vyplatí jednorazovú finančnú kompenzáciu vo výške 50 eur ako náhradu za vzniknuté náklady na zabezpečenie kúrenia.
\"V stredu okolo 16. hodiny sa začali nahrievať radiátory. Ide to postupne, stále ich musíme ovzdušňovať, lebo sme na treťom poschodí. Vytrpeli sme si za tie dva týždne. Teraz máme v byte asi 17 stupňov,\" povedala pre TASR obyvateľka jedného z bytov Helena Semanová.
 

Vyberte región

mark